Tuesday, January 27, 2015

Ameerika Ühendriiigid

Share it Please
Mis õpetab meid paremini kui meie köök? See on maagiline koht majas, kus igaüks saab õpetajaks, loojaks ja õpilaseks. Eksperimenteerimine, uute retseptide otsimine, lihtlsast kauplusest uue tundmatu puuvilja toomine - on omaette suur maailm. 
Ameerika Ühendriigid on tuntud oma erinevate kombinatsioonide eest. Pannkoogid tšillikastmega ja keedetud banaanid! Kas ei ole huvitav ja ebareaalne segu? Kuid jätame rasked asjad ekspertidele ja lähme meie retsepti juurde...
Lastele nii armasad ja poodides levinud küpsised on tegelikult pärit USA'st. Kuid mis on see õige Ameerika küpsis? Saate seda vana retsepti siit leida. :)
USA küpsis šokolaadilaastudega



  • jahu                         2 3/4 tassi
  • sool                            1 1/4 tl 
  • küpsetuspulber                      1 tl
  • söögisooda                          1 tl
  • või                          2 1/2 tassi
  • tumepruun suhkur             1 1/4 tassi
  • suhkur                         3/4 tassi
  • muna                                2 tk
  • vanilje ekstrakt                    1 tl
  • šokolaadilaastud             1 1/2 tassi


1. Segada kokku jahu, küpsetuspulber ja sooda.


2. Kuumutada ahi 350 kraadini.



3. Vahustada või ja suhkur mikseriga keskmise kiiruse peal kuni
kuni segu muutub kahvatuks ja kohevaks.


4. Lisada vahustunud või ja suhkru sisse muna.


5. Lisada sisse ka vanilje.


6. Vähendada mikseri kiirust.


7. Lõpuks, kui kõik on ära segatud, lisa sisse jahu.


8. Vahutada veel, kuni kõik muutub ühtseks massiks.


9. Lisada šokolaadilaastud.


10. Kasutades kas jäätiselusikat või tavalist supilusikat, tilgutada taigen küpsetuspaberi peale. (NB! Küpsiste vahel jätta umbes 2 cm.)


11. Küpsetada kuni servad muutuvad kuldpruuniks.(NB! Küpsetamiseks läheb umbes 15 minutit, keskmine osa las jääb pehmeks.)


12. Lasta jahtuda 5 minutit ahjus.


13. Võtta ahjust välja ja lastuda jahtuda täelikult.


Head isu Teile! 






No comments:

Post a Comment

Followers

Instagram

Follow The Author