Eri värvi lehed ja paistav, kuid juba mitte soojendav päike ennustavad sügise lõppu. Sügis mõjutas meie tuju ja kokkamist, muutudes kõike melanhoolsemaks.
Kõrvits - on väga tuntud sügise sümbol. Väga kasulik, mitmefunktsionaalne ja armastatud sümbol. Pakume Teile erilise koogiretsepti, mis teeb Teie õhtud perega magusaks.
1. Sõeluda jahu koos soolaga ja lisada suhkrut.
2. Sulatada või ja segada koos jahuga. Lisada vahustunud muna ja jälle segada.
3. Sõtkuda taigent, veeretada palliks ja seda toidukilesse pakkida. Panna külmkappi 30-50 minutiks.
4. Tükeldada kõrvits ja, lisades natuke vett, hauata kuni kogu vesi aurustub.
5. Kõrvits jahvatada püreeks ja valada välja ülejäänud vesi.
6. Rullida taigen siledaks, panna küpsetusvormi diameetriga 30 cm. Katta küpsetuspaberiga ja puistata paberile tangud, selleks, et taigen ei saaks tõusta.
7. Küpsetada 15 minutit 190 kraadi juures.
8. Kõrvitsapüree vahustada 2 munaga, lisada suhkrut, vahukoort ja maitseained.
9. Täidis valada taigna peale ja küpsetada 50-55 minutit kuni kook katub kuldse koorega.
10. Lasta jahtuda.
Kõrvitsakook
- nisujahu 400 g
- või 250 g
- munad 3 tk
- kõrvits 900 g
- suhkur 200 g
- vahukoor 30% 250 ml
- kaneel
- pähklid
- sool
1. Sõeluda jahu koos soolaga ja lisada suhkrut.
2. Sulatada või ja segada koos jahuga. Lisada vahustunud muna ja jälle segada.
3. Sõtkuda taigent, veeretada palliks ja seda toidukilesse pakkida. Panna külmkappi 30-50 minutiks.
4. Tükeldada kõrvits ja, lisades natuke vett, hauata kuni kogu vesi aurustub.
5. Kõrvits jahvatada püreeks ja valada välja ülejäänud vesi.
6. Rullida taigen siledaks, panna küpsetusvormi diameetriga 30 cm. Katta küpsetuspaberiga ja puistata paberile tangud, selleks, et taigen ei saaks tõusta.
7. Küpsetada 15 minutit 190 kraadi juures.
8. Kõrvitsapüree vahustada 2 munaga, lisada suhkrut, vahukoort ja maitseained.
9. Täidis valada taigna peale ja küpsetada 50-55 minutit kuni kook katub kuldse koorega.
10. Lasta jahtuda.
Head isu ja ilusaid sügispäevi!
No comments:
Post a Comment